Вдалий вибір професії – перший крок до успіху
12 квітня 2025 року в коледжі відбувся день вступника. До нас завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави, Полтавської області, а також інших регіонів України.
Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їхніх батьків цікаві презентаційні програми й екскурсії по навчальних кабінетах та лабораторіях.
Активно долучилися до підготовки заходу й студенти, вони зустрічали гостей коледжу, пропонували інформаційні буклети й запрошували на екскурсії, ділилися своїми враженнями про навчання та відповідали на численні запитання.
Під час проведення заходу гості відвідали майстер-класи, проведені викладачами та студентами.
Викладач Іван Тригуба провів майстер-клас «Фантазії механіка». Він відкрив майбутнім абітурієнтам оригінальні та функціональні дрібниці для прикрашання інтер’єру, а саме саморобні світильники у стилі техно.
Зацікавив присутніх майстер-клас Тетяни Решти та Тетяни Варакіної «Кріо шоу» - яскраве, пізнавальне та науково-розважальне видовище з сухим льодом. Воно дозволило кожному абітурієнту поринути у світ науки та відчути себе справжнім спеціалістом – володарем температур.
Микола Павленко провів презентацію спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», ознайомив абітурієнтів з роботою роботів-маніпуляторів із запрограмованим та ручним керуванням і продемонстрував роботу 3D- принтера.
Олексій Тиртишніков провів презентацію спеціальності «Комп’ютерна інженерія», розповів абітурієнтам про розроблені студентами лабораторні стенди.
Павло Гак продемонстрував сайт спеціальності «Комп’ютерна інженерія», навів приклади практичних проєктів, що виконуються студентами.
Таміла Михайлик разом із Ніною Дерягою та студентами провели майстер-клас з виготовлення «Лінивих джерок». Це справжня знахідка для тих, хто не хоче «гратися» зі складними рецептами і чекати на готовий продукт більше доби.
Майстер-клас із виготовлення глазурованих сирків провела Ніна Василевська разом з Іриною Гузевською. Абітурієнти мали змогу самостійно їх глазурувати. Усіх присутніх пригостили готовою смачною сирковою продукцією.
Оксана Палаш продемонструвала процес розписування медово-імбирних пряників айсингом та шоколадом. Ці солодощі перетворилися на справжні кулінарні шедеври — яскраві, ароматні та надзвичайно апетитні, вони смакували у поєднанні з запашним чаєм, яким пригощала гостей Тетяна Марченко.
Вибір професії – дуже відповідальне рішення, яке ухвалюється старшокласником. Тому такі проєкти потрібні, вони допомагають ознайомитися з можливостями коледжу, визначитися зі спеціальністю, з майбутньою професією. Це корисно й батькам, які хвилюються за долю дитини.
День пройшов змістовно. Всі присутні отримали вичерпну інформацію про коледж.
Сподіваємося, що вже в наступному навчальному році наші гості стануть студентами ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ».