17 березня 2025 року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» була проведена гостьова лекція «Морозиво – супердесерт для всіх». Її прочитала професорка, доктор технічних наук, завідувачка кафедри «Технології молока і молочних продуктів» Галина ПОЛІЩУК.
Лекторка детально зупинилась на історії виникнення, класифікації морозива, що дозволяє зорієнтуватись у різноманітті видів десерту, вимогах стандартів до них.
Студенти дізналися, що в кожній країні світу є свої секрети виробництва і споживання морозива, а також про те, що воно може бути не лише солодким, а й містити різноманітні пекучі спеції, соуси та не зовсім звичні екзотичні інгредієнти.
Лекція була дуже змістовною, показовою , з використанням ґрунтовної презентації і стала чудовою можливістю для студентів отримати нові знання та надихнутися на подальше вдосконалення у мистецтві приготування морозива.