17 березня 2025 року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» була презентована гостьова лекція на тему «Особливості роботи бариста» лекторкою, кандидаткою технічних наук, доценткою кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Ольгою Пушкою. Слухачами були студенти спеціальності 181 Харчові технологііі.
Під час лекції розглянули загальну характеристику та класифікацію кави, вирощування, види, будову та хімічний склад кавового зерна. Особливості та види обсмажування, подрібнення та заварювання кави. Кавоварки різних типів, їх призначення та особливості роботи. Організація робочого місця баристи та стандарти його роботи. Посуд для подавання кави та напоїв на основі кави.
Захід сприяв поглибленню знань здобувачів освіти з фахових дисциплін та розширив їхній світогляд у майбутній професії.
Щиро вдячні за цікаву інформативну та змістовну лекцію!