Гостьова лекція: особливості технології відомих кондитерських виробів
6 березня 2025 року у Відокремленому структурному підрозділі «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» була презентована гостьова лекція на тему «Цікаві факти про виникнення та особливості технології відомих кондитерських виробів» доцентом кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Оксаною Кирпіченковою.
У лекції було висвітлено історичні аспекти винайдення, особливості технології приготування та різноманіття таких кондитерських виробів:
- печива «Мадлен»,
- традиційного різдвяного німецького кексу «Штолен»,
- торта «Червоний оксамит»,
- профітролів (технології заварного тіста та різних кондитерських виробів на його основі).
Матеріал подавався у доступній та інтерактивній формі, доповнювався відеоматеріалами з приготування зазначених виробів, що сприяло чіткому та послідовному сприйняттю інформації.
Слухачами лекції були студенти груп 43-ТХ, 31-ТХ та 32-ТХ. Захід сприяв поглибленню знань здобувачів освіти з дисципліни «Технологія кондитерських виробів» та розширив їхній світогляд у сфері кулінарного мистецтва.
Подібні заходи є важливим компонентом освітнього процесу, оскільки
сприяють розширенню професійних знань студентів,
знайомлять їх із сучасними тенденціями кондитерської галузі,
допомагають формувати необхідні компетентності та професійні навички,
визначають вектор подальшого розвитку в майбутній професії.
Гостьова лекція стала чудовою можливістю для студентів отримати нові знання та надихнутися на подальше вдосконалення у кондитерському мистецтві.